Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 3. 2024

Angleške heavy metal hard rock legende Deep Purple so prvič po več kot 50 letih, odkar je uradno izšel album Machine Head leta 1972, objavili prvi uradni videospot za nepozabni komad Smoke on the Water, ki si ga lahko ogledate spodaj.

22. 1. 2024

Legendarni norveški progresivci Lucifer Was bodo po osmih letih studijskega zatišja izdali osmi album, ki bo nosil naslov En Fix Ferdig Mann. Album bo izšel 15. marca pri Apollon Records Prog in naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Arabs In Aspic, Popol Ace, Deep Purple, Jethro Tull, Ruphus, Uriah Heep, zgodnji Black Sabbath in zgodnji Queen. Več informacij sledi.

16. 11. 2023

Nedavno smo poročali, da bodo Dimmu Borgir, velikani simfoničnega black metala, 8. decembra izdali album Inspiratio Profanus, na katerem se bodo znašle le priredbe. Pred izidom tega Norvežani zdaj predstavljajo priredbo komada Perfect Strangers od Deep Purple.

25. 10. 2023

Velikani simfoničnega black metala Dimmu Borgir sporočajo, da bodo 8. decembra pri založbi Nuclear Blast izdali album Inspiratio Profanus. Tokrat ne bo šlo za novo glasbo iz hiše Dimmu Borgir, temveč gre album priredb, ki jih je zasedba v vseh letih delovanja tako ali drugače posnela. Prednaročila za Inspiratio Profanus so že na voljo, že sedaj pa lahko prisluhnete prvemu komadu z albuma, in sicer znameniti klasiki od Venom. Seznam vseh komadov na ploščku je takšen

Black Metal (Venom)
Satan My Master (Bathory)
Dead Men Don't Rape (G.G.F.H.)
Nocturnal Fear (Celtic Frost)
Burn In Hell (Twisted Sister)
Perfect Strangers (Deep Purple)
Metal Heart (Accept)
Nocturnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)

9. 5. 2023

Finski melodični black metal band Moonlight Sorcery predstavlja besedilni video za skladbo In Coldest Embrace s prihajajočega singla Burning Embrace, ki bo izšel 9. junija digitalno oziroma 23. junija na vinilu pri založbi Avantgarde Music. Poleg že omenjene skladbe obsega single še priredbo skladbe Burn od Deep Purple.

23. 1. 2023

Ta četrtek, 26. januarja, bo Plesni teater Ljubljana gostil glasbeno-plesno predstavo Deep Purple, za katero pravi tako: »Navdihnjeni s fizično in glasbeno močjo drone doom metal glasbe se Križaj/Wehrli/Gisler podajo v iskanje svetlobe v temi. S svojim običajnim nekonvencionalnim slogom vibrirajo pojme, kot sta gravitacija in doomerizem ter tako ustvarijo koreografijo nekje med plesom in glasbo. Poudarek je na krizi kot ustvarjalni sili. Deep Purple je puščava ambicij, polna potenciala doživljanja lepote.«

Več informacij najdete v našem Napovedniku.

21. 11. 2022

Živa izvedba albuma Concerto for Group and Orchestra, ki vsebuje klasike zasedbe Deep Purple, zaigrane z orkestrom, bo predstavljena tudi v Ljubljani. Koncert se bo zgodil 25. marca v Cankarjevem domu, vse datume turneje najdete na priloženi sliki, vstopnice pa bodo na voljo kmalu. Z orkestrom, pod vodstvom Paula Manna, bodo nastopili:

Bruce Dickinson – vokal (Iron Maiden)
John O’Hara – klaviature (Jethro Tull)
Tanya O’Callaghan – bas (Whitesnake)
Kaitner Z Doka – kitara (Jon Lord, Ian Paice)
Bernard Welz – bobni (Jon Lord, Don Airey)

18. 11. 2022

Vokalist Ronnie Romero (Rainbow, Lords of Black, Sunstorm, Ellegant Weapons ...) bo prihodnje leto izdal album priredb z naslovom Raised on Heavy Radio, ki prinaša naslednje skladbe:

The Battle Rages On (Deep Purple cover)
Metal Daze (Manowar cover)
Turbo Lover (feat. Nozomu Wakai) (Judas Priest cover)
Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden cover)
Fast As A Shark (Accept cover)
No More Tears (feat. Gus G.) (Ozzy Osbourne cover)
The Shining (feat. Chris Caffery) (Black Sabbath cover)
A Light In The Black (Rainbow cover)
Kind Hearted Light (feat. Roland Grapow) (Masterplan cover)
You Don’t Remember, I'll Never Forget (Yngwie Malmsteen cover)
The Four Horsemen (Metallica cover)
Turbo Lover (Alternate Solo Version) (Judas Priest cover)

12. 7. 2022

Zvečer bodo v ljubljanskih Stožicah končno nastopili Judas Priest. Band, ki je predlani praznoval abrahama, je letos uspel izpeljati turnejo 50 Heavy Metal Years, na kateri jih spremlja superskupina The Dead Daisies s člani Deep Purple, Whitesnake, Dio idr. Če vas zanima več o predskupini, lahko preberete oz. poslušate intervju z Dougom Aldrichem, ki ga je pred kratkim z legendardnim basistom opravil Gorjanec za Radio Bob.

Organizatorji so včeraj objavili časovnico:
18.00 blagajna
19.00 odprtje vrat za obiskovalce
20.00–20.30 Dead Daisies
21.00–23.00 Judas Priest

25. 4. 2022

Medvoški klub Jedro je v soboto 16. aprila gostil letni nastop učencev in učenk Šole bobnov, ki ga je po dveh letih znova organiziral priznani slovenski bobnar Klemen Markelj.

Nastopilo je 20 učencev in učenk, od katerih je vsak zaigral po en komad iz rock repertoarja z bandom v živo, in sicer od Led Zeppelin, Deep Purple, Dio in Bon Jovija vse do G N' R. Po nastopu je vsak prejel diplomo. Najmlajši učenec Žan ima 6 let, medtem ko jih najstarejši Andrej šteje že čez 60.

Spremljevalni band:
Sandi Ževart – bas kitara
Nejc Vidmar – el. kitara
Sergej Škofljanec – vokal
Andrej Jeličič – vokal

Vabljeni v Šolo bobnov!

Foto: ESC in Medvode: Mira Božić in Julien Sonntag.

15. 4. 2022

Pri založbi Frontiers Music bo 13. maja izšel tretji album skupine Graham Bonnet Band z naslovom Day Out in Nowhere, ki prinaša naslednje komade:

Imposter
12 Steps To Heaven
Brave New World
Uncle John
Day Out In Nowhere
The Sky Is Alive
David’s Mom
When We’re Asleep
It’s Just A Frickin’ Song
Jester
Suzy





Na albumu gostujejo Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), John Tempesta (The Cult, White Zombie), Mike Tempesta (Powerman5000), Roy Z (Halford, Bruce Dickinson) in Don Airey (Deep Purple, Rainbow).

8. 4. 2022

Nemški thrasherji Rezet napovedujejo EP z naslovom New World Murder. Ta naj bi izšel 27. maja in bo vseboval naslednje štiri komade:

The Devil’s Bride
Alien Noises (feat. Schmier)
Dead End Walking
Fireball (Deep Purple Cover)

12. 11. 2021

Švedski rockerji Stew z live izvedbo pesmi Keep On Praying opozarjajo na album Taste, ki prav tako uradno izide danes. Ljubitelji 70's rocka v slogu Deep Purple, Rainbow in Black Sabbath smete našpičiti ušesa. Album bo v fizični obliki izšel preko SPV / Napalm Records in bo vseboval 9 pesmi:

Keep On Praying
Still Got The Time
You Don’t Need Me
Earthless Woman
All That I Need
Heavy Wings
Stranger In The City
New Moon
When Lights Go Out

12. 8. 2021

Heavy metalci Forged In Black so tik pred nastopom na letošnji ediciji festivala Bloodstock Open Air objavili videospot za svojo različico klasike Into The Fire od legendarnih Deep Purple.

Avtorica: Tina Urek
14. 5. 2021

Založba Glory Or Death Records je na svojem Bandcampu objavila nov tribute album Bow To Your Masters Volume Two: Deep Purple, ki naj bi bil novembra dosegljiv tudi na vinilu.

Rock legendam Deep Purple so se s predelavami poklonili YOB, Mos Generator, Big Scenic Nowhere, High Reeper z Jillian Taylor (Ruby The Hatchet), Worshipper, Saturn, Kook, Red Wizard, Gygax in številni drugi.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška